Německé křesťanské stanice ERF ukončily satelitní distribuci, vsadily na DAB+

27. červenec 2021

Německé křesťanské stanice ERF Pop a ERF Plus ukončily v uplynulých měsících svou distribuci prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra. Od července jsou obě dvě dostupné prakticky výhradně na platformě digitálního rádia DAB+.

„Příjem obou našich rozhlasových programů prostřednictvím Astry byl ukončen se závěrem dubna v případě ERF Plus a na konci června u ERF Pop,“ sdělil magazínu Infosat mluvčí rozhlasové skupiny. Distribuce prostřednictvím satelitu znamenala pro vysílatele zbytečné náklady, které je možné investovat jinde. Skupina ERF využívá pro své šíření mimo jiné první celoplošný multiplex DR Deutschland na kanálu 5C.

Vysílatel zároveň „oblékl“ obě stanice do nového grafického kabátu. „Jsme přesvědčeni, že nejlepším poselstvím ve světě Boží lásky je atraktivní a smysluplná nabídka od Boha pro všechny lidi naší doby,“ uvedl při této příležitosti předseda představenstva ERF Jörg Dechert. Mediální skupina chce dokázat, že i Boží Slovo lze dostat k posluchačům v moderní a poutavé podobě. Další z novinek je i přehledné programové schéma.

autor: lukpo
Spustit audio

Související