Německé orgány zvažují reset výběrového řízení na provozovatele druhé celoplošné DAB+ sítě

17. prosinec 2018

Spuštění nové digitální rozhlasové sítě se táhne již řadu měsíců. Zdá se, že situaci by mohl vyřešit až restart celé operace.

Výběrové řízení na provozovatele druhého celoplošného digitálního rozhlasového multiplexu by mohlo v Německu proběhnout znovu. Tuto variantu připouští portál Infosat.de. Naši západní sousedé by tak tímto krokem mohli vycouvat z de facto patové situace, která vznikla po vítězství společného projektu firem Absolut Digital a Media Broadcast. Jeden z neúspěšných kandidátů toto výběrové řízení napadl, uspěl a začalo nekonečné kolečko po soudních instancích. 

Saská justice (Sächsisches Oberverwaltungsgericht) se v celé věci prozatím nevyjádřila. V úvahu připadá buďto možnost vrátit výběrové řízení před samotný soudí spor, případně provést celou nabídku znovu. Společnost Antenne Deutschland, která právě vznikla kooperací Absolut Digital a Media Broadcast má velký zájem na spuštění nového multiplexu, který by mohl posluchačům nabídnout až dalších šestnáct rozhlasových stanic různých hudebních žánrů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související