Německé Radio Regenbogen 2 vysílá nově přes satelit do celé Evropy

4. březen 2019

Ve vysílání stanice Regenbogen 2 mohou zájemci slyšet například Linkin Park, Nickelback, Supertramp, Pearl Jam, AC/DC nebo ZZ Top. V Bádensku-Württembersku je součástí jednoho z DAB+ multiplexů.

Německá rozhlasová stanice Radio Regenbogen 2 spustila od dubna distribuci svého signálu do celé Evropy. Zájemci o rockovou a popovou hudbu si tento okruh mohou naladit prostřednictvím družice Astra 1N, satelitní pozice 19,2 stupně západně. Nejpopulárnější satelitní pozice na německy hovořícím trhu tak v současné době nabízí bezplatné vysílání obou okruhů Radia Regenbogen, a to z jednoho multiplexu. Příjem rozhlasových stanic v balíku kanálů společnosti Media Broadcast je na území České republiky i Slovenska zcela bezproblémový.

Ve vysílání stanice Regenbogen 2 mohou zájemci slyšet například Linkin Park, Nickelback, Supertramp, Pearl Jam, AC/DC nebo ZZ Top. Ve vysílání nechybí rocková hudba, která se stala v průběhu let legendární, i novější skladby. Radio Regenbogen 2 vysílá nejen na satelitu, ale k dispozici je například také přes webový portál https://www.regenbogen.de/zwei?r2=1. V nabídce jsou zde i streamy Classic Rock, Modern Rock, Indie-Rock nebo Metal. Regenbogen 2 vysílá i v  rozhlasovém DAB+ multiplexu pro Bádensko-Württembersko na kanálu 11B.

Parametry příjmu: Astra 1N (19,2 stupně východně), 12633/H, SR 22000, FEC 5/6, kódování žádné (FTA), zvuk je ve formátu AAC

autor: lukpo
Spustit audio

Související