Německé stanice Rockland Sachsen-Anhalt a 89.0 RTL s DAB+ licencemi do roku 2029

5. prosinec 2017

„Soukromé rozhlasové stanice významně přispívají k rozmanitosti mediální krajiny. Velice mě těší, že jejich licence byla prodloužena,“ konstatoval mimo jiné Markus Kurze, předseda regulátora MSA.

Německé rozhlasové stanice Rockland Sachsen-Anhalt a 89.0 RTL, které jsou již několik let stabilní součástí DAB+ nabídky v německé spolkové zemi Sasko-Anhaltsko, mohou bez problémů tuto technologii využívat až do roku 2029. Licenci o dalších dvanáct let jim prodloužil tamní regulátor MSA. Zároveň došlo k prodloužení platnosti VKV kmitočtů do roku 2022. Rockland vysílá s datovým tokem 88 kbps a RTL se 112 kbps při použitém kódování HE-AAC 1.

„Soukromé rozhlasové stanice významně přispívají k rozmanitosti mediální krajiny. Velice mě těší, že jejich licence byla prodloužena,“ konstatoval mimo jiné Markus Kurze, předseda regulátora MSA. Obě stanice je možné v Sasku-Anhaltsku zachytit v rámci DAB+ multiplexu S-Anhalt fungujícího na kanálu 11C a 12C. Dříve tato digitální síť operovala také na kanálu 12C, ten byl ale před několika měsíci vypnut. Všechny vysílače tohoto multiplexu byly zahrnuty do jednotného kanálu, kterým je právě 11C. Kanál 12C u nás využívá multiplex ČRo DAB+ v Čechách.

autor: lukpo
Spustit audio