Německo-jazyčná veřejnoprávní rozhlasová stanice BRF2 vstoupila do DAB+ v Belgii

26. červenec 2019

V rámci digitálního rozhlasu jsou v současné době v Belgii dostupné oba programy Belgischer Rundfunk. Naladit si je mohou i zájemci v hlavním městě Bruselu.

Majitelé digitálních rádií ve Valonsku (Belgie) si mohou naladit novou německo-jazyčnou rozhlasovou stanici BRF2. Ta v rámci programové nabídky doplnila již fungující okruh BRF1. Na novinku upozornil portál RadioWoche.de. Stanice je součástí multiplexů Namur & Luxembourg 2 a Bruxelles 2. K dispozici je tedy i pro posluchače v hlavním městě Belgie, a to na kanálu 6D. V multiplexu jsou dále například stanice Fun Radio, Musiq 3 nebo Pure.

Pro rozhlasovou stanice BRF1 byla původně vyhrazen datová kapacita 96 kbps, nyní došlo k jejímu přerozdělení. Oba programy BRF jsou tak šířeny s 48 kbps a kódováním HE-AAC, verze 1, tedy stejným, jaké používá u některých stanic ve svém multiplexu ČRo DAB+ i Český rozhlas. BRF je zkratka pro Belgischer Rundfunk, belgický veřejnoprávní rozhlas vysílající pro tamní německo-jazyčnou komunitu. Jeho sídlo je ve městě Eupen.

autor: lukpo
Spustit audio

Související