Německo podpoří v budoucnu prodej rádií s digitálními přijímači i legislativně

9. květen 2017

„Technologické změny v legislativě jsou důležitým příslibem pro podporu trhu pozemního digitálního vysílání,“ uvedl Siegfried Schneider, předseda Komise ředitelů státních médiálních orgánů.

Němci jsou do budoucna připraveni podpořit přechod na rozhlasové vysílání DAB+ i na poli legislativy. Minulý týden byl formou novely zákona o telekomunikacích zanesen do legislativy prodej přijímačů nejen s analogovými, ale zejména digitálními tunery. Tuto změnu iniciovala Brigitte Zypries, ministryně hospodářství a energetiky. Za aktivitu poděkovali Zypriesové i zástupci všech německých mediálních orgánů pod hlavičkou Die Medienanstalen.

„Digitální přijímače DAB+ mohou hrát do budoucna velmi důležitou roli. Technologické změny v legislativě jsou důležitým příslibem pro podporu trhu pozemního digitálního vysílání,“ uvedl Siegfried Schneider, předseda Komise ředitelů státních médiálních orgánů (DLM). V mobilních telefonech/zařízeních by zároveň dle schválených změn měly být implementovány čipy, které budou schopny zpracovat rozhlasové signály tak, aby byla zachována technologická neutralita. Dalším důležitým impulsem pro rozvoj DAB+ vysílání u našich západních sousedů je pochopitelně očekávané spuštění druhé celoplošné sítě.

autor: lukpo
Spustit audio