Německou veřejnoprávní stanici Funkhaus Europa čeká změna programu

21. březen 2016

Změny, které byly nastoleny a představeny mají ušetřit jen v letošním roce okolo půl milionu eur, tedy v přepočtu přibližně 13,5 milionu korun.

Německá rozhlasová stanice Funkhaus Europa, která vysílá jen na čtyřech kmitočtech, byť velkého výkonu, a prakticky je ji tak možné považovat zejména za digitální okruh, projde změnami programového schématu. Ty souvisejí mimo jiné i s uprchlickou krizí, ale také některými úspornými opatřeními. Posluchači se mohou těšit například na denní cizojazyčný servis, který bude mít od třiceti do šedesáti minut, nebo přesun některých pořadů do víkendového schématu. Změny by měly proběhnout 1. července, informoval mimo jiné server rp-online.de.

Změny, které byly nastoleny a představeny mají ušetřit jen v letošním roce okolo půl milionu eur, tedy v přepočtu přibližně 13,5 milionu korun. To odpovídá přibližně desetině rozpočtu WDR, referovala šéfka západoněmeckého veřejnoprávního rozhlasu Valerie Weber. Změny se mají dotknout také stanic Radio Bremen a Rundfunk Berlin-Brandenburg pro oblast hlavního města a Braniborska. Rozšíření cizojazyčného servisu se bude týkat arabštiny, což není pochopitelně žádné překvapení. Své zpravodajství už nabízí takto na webu například veřejnoprávní ARD. Hudební záběr, na nějž jsou diváci zvyklí, se měnit nemá.

autor: lukpo
Spustit audio