Německý veřejnoprávní rozhlas ARD si zajistil klíčovou technologickou dohodu v oblasti DAB+

19. červen 2020

Pro více než tři desítky oblastí mohou veřejnoprávní rádia MDR a WDR počítat s dodávkou nových anténních a satelitních systémů. Firma Uplink Network mluví jako vítěz o obrovském úspěchu, ARD zaujala mezi dalšími evropskými kandidáty.

Německý veřejnoprávní rozhlas ARD si zajistil díky společnosti Uplink Network z Düsseldorfu důležitou technologickou dohodu v oblasti digitálního rádia DAB+. Zemské rozhlasy MDR a WDR mají díky tomu zajištěnou dodávku materiálu čítajícího téměř tři desítky anténních a satelitních systémů pro 34 oblastí. Smlouva je platná pro období 2020 až 2022. Jednalo se o dodávku velkého rozsahu, která byla vypsána na celoevropské úrovni a potvrzuje, jak důležitou roli ARD technologii DAB+ přikládá.

„Plánované systémy jsou z části výkonnými anténami na věžích ve výšce obvykle okolo 200 metrů. Zde na jedné straně přicházejí do hry naše zkušenosti s instalací vlastních antén v takových místech, na druhé straně jsme našli spolehlivé partnery (…), kteří nás v takových projektech v minulosti podporovali. Pro Uplink Network se jedná o hlavní zakázku ze dvou vysílatelů ARD, kteří kromě naší hlavní činnosti v oblasti provozu rádiových sítí nyní také potvrzují naši odbornost v konstrukci speciálních antén na exponovaných místech,“ uvedl při této příležitosti generální ředitel firmy Thomas Weiner.

autor: lukpo
Spustit audio

Související