Německý veřejnoprávní rozhlas SWR spustil nový DAB+ vysílač Eggberg

16. únor 2017

Vysílač byl uveden do ostrého provozu krátce poté, co se signálu multiplexu „SWR BW S“ dočkali i obyvatelé Bádenska-Württenberska přijímací signál z Wannenbergu.

Vysílání německého veřejnoprávního rozhlasu ve standardu DAB+ pro spolkovou zemi Bádensko-Württenbersko už je možné nově naladit i z vysílače Bad Säckingen/Eggberg. Multiplex funguje stejně jako ostatní lokality na kanálu 8D s vertikální polarizací.

Výjimku tvoří pouze stanoviště Hornisgrinde a Feldberg (Schwarzwald), která mají antény horizontálně. U Eggbergu je použit výkon 2 kW.

Vysílač Bad Säckingen/Eggberg byl uveden do ostrého provozu krátce poté, co se signálu DAB+ multiplexu „SWR BW S“ dočkali i obyvatelé Bádenska-Württenberska přijímací signál z Wannenbergu. Součástí multiplexu, jak již bylo řečeno, jsou pouze stanice SWR, konkrétně okruhy SWR 1 Baden-Württenberg, SWR 2, SWR 3, SWR 4 (několik regionálních verzí), SWR Aktuell a Das Ding. V současné době je v provozu dvanáct vysílačů zmiňované digitální sítě. Signál SWR je možné při zlepšených troposférických podmínkách zachytit i na území Čech, zejména na západě republiky.

autor: lukpo
Spustit audio