Neplacený Ultra HD kanál Insight nabídne letos stovky hodin nového obsahu

13. duben 2016

Insight TV by se měla dočkat i druhého kanálu, který bude cílit na ženské publikum, které vyšlo z průzkumu televize jako nejatraktivnější.

Stanice Insight UHD, která je na orbitu jedním z mála Ultra HD kanálů, jež jsou šířeny v nekódovaném režimu, plánuje v letošním roce nabídnout divákům dvě stě hodin originální produkce v nejvyšším možném rozlišení, tedy formátu 4K. Ve videorozhovoru pro server advanced-television.com to uvedla šéfka stanice Mariam Zamaray. Stanice už v současné době disponuje knihovnou s 360 hodinami Ultra HD obsahu a v následujících třech letech by divákům ráda nabídla až 180 nových televizních formátů.

Zamaray se také zmínila o přípravách na spuštění druhé stanice. U ní prozatím nechtěla být konkrétnější. Uvedla pouze to, že by měla být určena pro ženské publikum. Na tuto skupinu chce kanál cílit proto, že se ukázala v průzkumech jako nejčastější. Mladé ženy rády využívají podle Mariam Zamaray konzumaci obsahu na takzvaných druhých obrazovkách – second screens (tablety, mobily). Bližší informace o tomto programu by měly být zveřejněny na konci letošního roku, konkrétně v říjnu.

autor: lukpo
Spustit audio