Nevysílající TV Regina dostala pokutu 50 tisíc korun, šířila signál bez oprávnění

26. leden 2017

Majitel televize Jan Saavedra v minulosti médiím tvrdil, že vysílání bylo přerušeno z důvodu technických problémů, což se ale později ukázalo jako zástupný problém.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila pokutu padesát tisíc korun společnosti Saavedramedia, provozovateli TV Regina, která před více než měsícem přerušila distribuci svého signálu. Finanční postih se má konkrétně vztahovat na skutečnost, že program byl šířen v rámci pozemního vysílání DVB-T bez souhlasu regulátora. Stanice byla dostupná v regionálních multiplexech v Praze a Plzni.

TV Regina je v současné době ve fázi nečinnosti. Majitel televize Jan Saavedra v minulosti médiím tvrdil, že vysílání bylo přerušeno z důvodu technických problémů, což se ale později ukázalo jako zástupný problém. Na satelitu Astra ukončila satelitní distribuci TV Regina přibližně v polovině října loňského roku, tedy již před třemi měsíci, v DVB-T pak začátkem prosince 2016. Do týmu stanice patřily některé v minulosti známé televizní tváře – mimo jiné Zuzana Bubílková, Jan Musil nebo herečka Ivanka Devátá.

autor: lukpo
Spustit audio