Nizozemsko zažívá boom místních DAB+ multiplexů

3. září 2020

Po celoplošných a regionálních sítích zde odstartovala v posledních týdnech a měsících řada regionálních multiplexů, v nichž se objevily i noví hráči na trhu. Nové multiplexy pro menší hráče jsou postupně aktivovány po celé zemi.

Digitalizace rozhlasového vysílání v Nizozemsku je úspěšně rozběhnutá. Po celoplošných a regionálních sítích zde odstartovala v posledních týdnech a měsících řada regionálních multiplexů, v nichž se objevily i noví hráči na trhu. Informuje o tom portál Radio.nl. Minulý týden odstartovala další síť například v Leidenu, který doplnil programovou nabídku místních multiplexů Midvliet, Sleutelstad, Unity.nu a Unity NL. Nově se tu objevily například stanice Energy, Hofstad a Sunrise.

K instalaci technologií pro místní vysílání došlo Duivendrechtu, takže dochází ke zlepšení pokrytí v oblasti Amstelveen, Uithoorn Amstelvee. Se spuštěním vysílače pro tuto síť se počítá také v regionu Hoofddorp. Díky tomu je umožněn na platformu DAB+ stanicím Radio Aalsmeer a Meerradio. Minulý měsíc byla v Schaijku uvedena do provozu místní síť pro severovýchodní Brabantsko. Ten využívá mimo jiné i rozhlasová stanice americké armády AFN-The Eagle. Další tři nové místní sítě jsou k dispozici na severu Nizozemska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související