Nová televize O2TV Fotbal zahájila zkušební vysílání

4. srpen 2016

Zkušební vysílání stanice je možné rozdělit na dvě fáze – animovanou obrazovku obsahující sportovní motivy, které připomínají zaměření nové televize, a první upoutávky.

Operátor O2 Czech Republic zahájil zkušební vysílání nového kanálu O2TV Fotbal. Oficiální start stanice byl stanoven na 8. srpna. Zákazníkům největší IPTV služby O2TV bude ryze fotbalový kanál dostupný ve standardním i vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Testy O2TV Fotbal SD probíhají na programových pozicích 57 a 557 (dříve programová pozice O2 Sport 7), O2TV Fotbal HD se objevil na předvolbách 56 a 567 (dříve O2 Sport 7 HD). Obě programové pozice prozatím nenabízejí elektronického programového průvodce (EPG).

Zkušební vysílání stanice O2TV Fotbal je možné rozdělit na dvě fáze – animovanou obrazovku obsahující sportovní motivy, které připomínají zaměření nové televize, a první upoutávky. Použitá grafika programu ukazuje na inspiraci vizuálem britskými stanicemi Sky Sport, a to zejména grafikou vnořenou do děje na obrazovce. Operátor O2 připravuje v horizontu přibližně roku ke spuštění tři speciální kanály. Jako první odstartuje již zmíněný O2TV Fotbal, v lednu 2017 O2TV Tenis a pravděpodobně se začátkem nové sezóny 2017/2018 také O2TV Hokej.

autor: lukpo
Spustit audio