Nová zpravodajská televize CNN Prima News žádá o licence, získat by je měla v následujících týdnech

3. duben 2019

Ze zákona musí každý držitel licence spustit novou televizi do roka a Prima se již včera zavázala tento termín dodržet. Nová televize má být k dispozici ve všech platformách včetně pozemního vysílání.

Společnost FTV Prima učinila další krok ke spuštění nového zpravodajského kanálu CNN Prima News. Na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) dorazily v úterý 2. dubna žádosti o udělení dvou licencí týkajících se právě této nové stanice. Jedna se bude týkat distribuce prostřednictvím pozemního vysílání, druhá pak satelitního šíření. V kabelových a IPTV sítích se může CNN Prima News objevit jako převzaté vysílání. Redakce portálu Digitální rádio očekává, že nová stanice bude k dispozici jak ve standardním tak i vysokém rozlišení. 

„Licence dorazily na úřad čerstvě. Předpokládám, že se jejich udělením budeme zabývat na některém z příštích zasedání,“ uvedl předseda RRTV Ivan Krejčí s tím, že by to mohlo být předběžně už 30. dubna. Od udělení licence má FTV Prima i každý jiný provozovatel, který požádá o její udělení, ze zákona 360 dní na zahájení vysílání, u rádií je to polovina. Nová televize má odstartovat v následujících 12 měsících. Dá se předpokládat, že FTV Prima může termín snažit směrovat ke spuštění finálních DVB-T2 multiplexů začátkem příštího roku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související