Nová zpravodajská televize CNN Prima News získala licence pro pozemní vysílání a satelit

26. červen 2019

Regionální verze CNN má využít jak bohaté sítě zpravodajů americké televize, tak i vlastní redaktory. Předpokládaný start je stanoven na počátek příštího roku.

Nový zpravodajský kanál CNN Prima News, který vzniká ve spolupráci společnosti FTV Prima a americké centrály CNN, získal od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) potřebné licence a může tak zahájit svou existenci. Portálu Digitální rádio to potvrdil předseda RRTV Ivan Krejčí. Licence se týkají konkrétně distribuce prostřednictvím pozemního vysílání a satelitu. V dalších distribučních kanálech může být CNN Prima News šířena jako převzatý program.

Nová zpravodajská televize požádala o udělení potřebných oprávnění začátkem dubna letošního roku, dočkala se jich tak po necelých třech měsících. Důvodem zpoždění je podle našich informací skutečnost, že licenčního řízení chtěl být přítomen přímo i generální ředitel FTV Prima Marek Singer a hledal se proto vhodný termín, který by vyhovoval oběma stranám. CNN Prima News má využívat jak sítě zpravodajů americké televize, tak i vlastních redaktorů. Předpokládaný start je stanoven na počátek příštího roku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související