Nové celoplošné stanice Prima Krimi +1, Prima Max +1 a Naživo získaly licence

19. listopad 2020

Prima Krimi a Prima Max se mají stejně jako vlajkový kanál společnosti FTV Prima dočkat časově posunutých verzí. K dispozici mají být v terestrickém vysílání. Multiplex 23 Českých Radiokomunikací obsadila mediální skupina prozatím svými osmi kanály.

Oprávnění vstoupit do digitálního éteru získaly od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání připravované projekty Prima Max +1, Prima Krimi +1 a stanice Naživo. Portálu Digitální rádio to potvrdil předseda regulátora Ivan Krejčí. Zasedání RRTV bylo tentokrát rozdělené na dvě části a po přerušení pokračovalo tento týden ve středu. Agendu regulátora pochopitelně ovlivnila situace okolo vývoje pandemie Covid-19. RRTV se tak musela zabývat několika desítkami žádostí, z nichž se však řada vztahuje na zahraniční trhy.

Prima Krimi +1 a Prima Max +1 jsou držiteli licencí pro pozemní a satelitní distribuci, a to standardně na období 12 let. S distribucí obou programů se počítá v multiplexech Českých Radiokomunikaci, FTV Prima však zatím jejich spuštění oficiálně nepotvrdila. Mluvčí Gabriela Semová hovoří o uvažované možnosti, více zatím projekt nekomentovala. Spuštění nové celoplošné televize Naživo má proběhnout již zítra ve 20 hodin. Stanice bude k dispozici taktéž u Českých Radiokomunikací, v multiplexu 23.

autor: lukpo
Spustit audio

Související