Režisér Viktor Tauš chystá novou celoplošnou televizi Kanál Naživo

12. listopad 2020

Nová celoplošná televize Kanál Naživo bude k dispozici v bezplatném pozemním vysílání. Vedle režiséra Viktora Tauše ve struktuře firmy figurují také herci Štěpán Kubišta a Rostislav Novák, v pozici společníků pak Jatka78 a Cirk La Putyka.

Režisér Viktor Tauš, který je podepsaný například pod pokračováním filmové komedie Sněženky a machři nebo seriály Zrádci a Vodník, připravuje podle informací portálu Digitální rádio spuštění nové celoplošné televize Kanál Naživo. Tauš už o vydání potřebné licence pro celoplošnou pozemní digitální distribuci požádal v uplynulých dnech Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Ta by se jí pak měla zabývat na některém z příštích zasedání. Dalšími jednateli firmy jsou herci Štěpán Kubišta a Rostislav Novák.

Sám Tauš přípravu nového televizního projektu potvrdil, nechtěl ovšem prozatím komentovat, na co se nová celoplošná stanice zaměří. V této souvislosti však může napovědět kategorie společníků, kterými jsou mimo jiné Jatka78 a Cirk La Putyka, třetím pak společnost Heaven’s Gate. Jatka78 se prezentují jako místo s ideálními podmínkami pro nový cirkus, tanec, nonverbální, alternativní a loutkové divadlo. Jako domovská scéna slouží právě pro Cirk La Putyka. Kabelové a internetové televize budou moci stanici šířit jako převzaté vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio

Související