Nový DAB+ vysílač Breitenberg šíří multiplex DR Deutschland, Hoher Bogen stále čeká na spuštění

20. září 2019

Podle původního plánu měl odstartovat známý bavorský vysílač ve III. kvartálu letošního roku. V multiplexu jsou šířeny například stanice Schwarzwaldradio, sunshine live nebo Energy.

V sousedním Bavorsku byl uveden do provozu další vysílač šířící signál digitálního rozhlasového multiplexu DR Deutschland. Jde konkrétně o stanoviště Breitenberg. Podle portálu Satellifax.de se tak stalo koncem srpna. V databázi ukwtv.de, kterou němečtí lovci vzdálených signálů udržují dlouhodobě aktuální, však tento vysílač vůbec uveden není. Signál multiplexu na kanálu 5C je šířen v regionu Allgäu výkonem 5 kW.

Na své spuštění prozatím v tuto chvíli stále čeká vysílač Hoher Bogen. Jeho uvedení do provozu je velmi očekávané i v České republice, protože nová kóta pokryje signálem DR Deutschland zejména část západních Čech. Podle portálu ukwtv.de by ale neměl být Hoher Bogen jediným plánovaným vysílačem, kterého se mají dočkat majitelé digitálních rádií ještě letos. Jde konkrétně o Pfarrkirchen – Postmünster, Untersberg a Oberammergau/Laber.

autor: lukpo
Spustit audio

Související