Nový vysílač zlepší pokrytí DAB+ multiplexu DR Deutschland blízko rakouského Salzburgu

31. červenec 2019

Třináct rozhlasových programů, mezi nimiž je možné najít například stanice sunshine live, Energy, Klassik Radio nebo Deutschlandfunk, je šířeno výkonem 8 kW s vertikální polarizací na kanálu 5C.

Okolí rakouského Salzburgu se dočkalo lepšího pokrytí signálem rozhlasového multiplexu DR Deutschland. Společnost Media Broadcast uvedla v uplynulých dnech do provozu nový vysílač Hochberg (Traunstein). Jde o 775 metrů vysokou kótu, která se nachází nedaleko města Siegsdorf. Třináct rozhlasových programů, mezi nimiž je možné najít například stanice sunshine live, Energy, Klassik Radio nebo Deutschlandfunk, je šířeno výkonem 8 kW s vertikální polarizací na kanálu 5C.

Samotný Salzburg prozatím na spuštění digitálního rozhlasového vysílání čeká. Ze známé hory Gaisberg, která je již využívána pro šíření televizního i analogového signálu VKV, bude možné naladit multiplex „DAB+ Austria“. Gaisberg má stanovený výkon 5,6 kW ve vertikální polarizaci. Rozhlasová síť bude fungovat na kanálu 5B, který se prozatím v České republice nepoužívá. Multiplex, který bude fungovat v Salzburgu od 31. března 2020, obsahuje mj. stanice Arabella Relax, Rock Antenne nebo 88.6.

autor: lukpo
Spustit audio

Související