Nový filmový satelitní kanál trápí provozovatele placené televize, vysílá nejnovější tituly

28. listopad 2016

Stanice dle upoutávek slibuje například odvysílání filmů Carol, Revenant: Zmrtvýchvstání, Spotlight, Star Wars: Síla se probouzí nebo Sebevražedný oddíl.

Na satelitní pozici 13 stupňů východně, družice Hotbird, začala vysílat v sobotu nová filmová stanice Dream Cinema. Od stejně tematicky orientovaných kanálů se liší tím, že nabízí nejnovější filmovou produkci a je navíc zdarma. Její signál není kódován a bez problémů ho mohou přijímat diváci v České republice i na Slovensku. Během víkendu se zde objevily například filmy Sebevražedný oddíl nebo The Fundamentals of Caring (Netflix). Dnes dokonce stanice odvysílala snímek Snowden, který se dostal do našich kin 10. listopadu.

Díky obsahu, který kanál v posledních dnech nabídl, se dostal rychle do hledáčku provozovatelů filmových kanálů i v České republice. Stanice vysílá tituly v originálním znění s perskými titulky, ve standardním rozlišení a obrazovém formátu 4:3. Snímky jsou přerušovány přibližně každých dvacet minut komerční přestávkou, kde je jedním z inzerentů společnost DreamLand Estate se sídlem ve městě Tbilisi. O provozovateli programu zatím není v tuto chvíli nic známo. V přípravě je spuštění také dalších programů – mimo jiné Dream Series, Dream Music, Dream Toon nebo Dream Georgia. Právě poslední stanice naznačuje, že vysílání probíhá z Gruzie.

Parametry příjmu: Hotbird 13C (13 stupňů východně), 11296/H, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio