Nový lokální DAB+ multiplex pro nizozemskou provincii Rijswijk

29. březen 2017

Provincie Rijswijk, která se nachází v jižní části Holandska a je přidružena k městu Haag, se rozkládá přibližně na 15 km2 a její populace se pohybuje okolo 48 tisíc obyvatel.

V polovině února byl v Nizozemsku uveden do provozu další lokální multiplex DAB+ šířící signál pozemního digitálního rádia. Zmiňovaná síť funguje v lokalitě Rijswijk/Churchill Tower s výkonem 100 Wattů. Multiplex je prozatím ve zkušebním režimu a v tuto chvíli obsahuje dvě testovací pozice. Nová digitální síť se označuje jako „Den Haag 10D“. Jak již její název napovídá, využit je tedy kanál 10D.

Provincie Rijswijk, která se nachází v jižní části Holandska a je přidružena k městu Haag, se rozkládá přibližně na 15 km2 a její populace se pohybuje okolo 48 tisíc obyvatel. V této oblasti mají majitelé DAB+ rádií poměrně velký výběr rozhlasových stanic. Z vysílače Rijswijk/Churchill Tower mohou naladit také multiplexy DAB+ (privátní síť fungující po celém Nizozemsku) a MTVNL s třemi veřejnoprávními a pěti komerčními okruhy. Lokální digitální sítě fungují v jedné ze zemí Beneluxu i v dalších čtyřech oblastech.

autor: lukpo
Spustit audio