Nový měřicí přístroj Promax nabízí pokročilou analýzu DAB+, vyjde na více než čtvrt milionu korun

1. červenec 2019

Analyzér umožňuje data nahrávat a následně je odeslat přes internet například na druhý konec světa. Digitální rozhlas umožňuje „rozebrat“ i mimo III. pásmo a poslouží tak například i při měření v kabelových sítích.

Podobně, jako se vyvíjí přijímací technika, vyvíjí se i měřící technologie pro profesionály. Analyzéry spektra Ranger Neo 3 a Rangen Neo 4 (podpora UHD/4K) – společností Promax byl představen začátkem letošního roku – umožňují vylepšené funkce pro pozemní digitální rádio DAB+. Měřicí přístroj mimo jiné umí data uložit, umožní jejich zaslání přes internet a následně je analyzovat například na druhém konci světa v počítači. Samozřejmostí je také nahrávání dat a pozdější zpracování. Kromě DVB standardu je podporována i IPTV.

Přístroj Ranger Neo 4 má i další novinku na poli DAB+. Ačkoliv všeobecně je digitální rozhlas situován do III. pásma, tedy rozsah v rozmezí od 174 do 240 MHz, produktová novinka umí tuto technologii zpracovat od 50 MHz až po 800 MHz. Je tak například připravena pro sestavení vlastních multiplexů kabelovými operátory, laboratorní testy, případně technické profese, které se této technologie věnují na vysoké úrovni. Cena byla stanovena na necelých 10 tisíc euro, v přepočtu tedy přibližně 260 tisíc korun.

autor: lukpo
Spustit audio