Nový šéf Rozhlasu a televize Slovenska uvažuje o veřejnoprávním DAB+ multiplexu

21. červenec 2017

Jaroslav Rezník prozradil, že neuvažuje o spuštění stanice mluveného slova, protože je v tuto chvíli třeba zkvalitnit stávající okruhy, které se mu věnují.

Vlastní veřejnoprávní multiplex ve standardu DAB+ by mohly do budoucna provozovat slovenský veřejnoprávní rozhlas a televize RTVS. V rozhovoru pro Hospodárske noviny to uvedl jejich budoucí generální ředitel a bývalý šéf agentury TASR Jaroslav Rezník. „Znamenalo by to, že by žádné z rádií, které bude provozovat Slovenský rozhlas, nemělo mít výraznější problém s pokrytím,“ konstatoval v rozhovoru pro HN Rezník.

Budoucí šéf RTVS zároveň uvedl, že by to ale znamenalo narušení mnohaletého stereotypu. Spuštění veřejnoprávního DAB+ multiplexu by pochopitelně znamenalo provést řadu nejen legislativních kroků. O vlastní digitální síť usiloval v minulosti i Český rozhlas, tuto platformu se ale bohužel nakonec nepodařilo (alespoň prozatím) legislativně zakotvit. Jaroslav Rezník označil rozhlasovou část RTVS za svou srdcovou záležitost, s níž plánuje nadále pracovat. Prozradil, že okruh mluveného slova, jakým je například u nás ČRo Plus, nechystá. „Myslím si, že bychom měli nejprve zkvalitnit okruhy s mluveným slovem, které již existují,“ dodal.

autor: lukpo
Spustit audio