O analogový signál stanic Deutschlandradio přišly další desítky tisíc posluchačů, samozřejmostí je DAB+

5. srpen 2020

Deutschlandradio je v Německu pomyslným pionýrem vypínání analogového rozhlasu. Vysílatel v tiskové zprávě uvedl, že distribuce prostřednictvím DAB+ je o třetinu úspornější ve srovnání s VKV, protože spotřeba energie je výrazně nižší.

Dalších několik desítek tisíc obyvatel v Německu přišlo o analogový signál rozhlasových stanic Deutschlandradio v pásmu VKV/FM. Kromě bavorského Landshutu došlo k jeho vypnutí také v Boppardu, městě nacházejícím se v německé spolkové zemi Porýní-Falc. Po přechodu na DAB+ získají obyvatelé dotčených regionů stanice Deutschlandfunk, Deutschlandfunk Kultur, Deutschlanfunk Nova a Dokumente und Debbaten  jako součást programové nabídky multiplexu DR Deutschland.

Deutschlandradio je v Německu pomyslným pionýrem vypínání analogového rozhlasu. Vysílatel v tiskové zprávě uvedl, že distribuce prostřednictvím DAB+ je o třetinu úspornější ve srovnání s VKV, protože spotřeba energie je výrazně nižší. Realizovanými kroky navíc Deutschlanradio postupuje i v rámci svého programového plánu týkajícího se ušetření potřebných financí. Stefan Raube, který je ředitelem rozhlasové rodiny, nepovažuje rostoucí popularitu DAB+ za náhodu, ale jasný trend ukazující další vývoj do budoucna.

autor: lukpo
Spustit audio

Související