O2 TV odhalila detaily k nové stanici Premier Sport, zástupci se rozhovořili i o dalších plánech

6. srpen 2019

Operátor připravuje na podzimní měsíce také doplnění kanálů ve vysokém rozlišení, které nahradí dosavadní standardní verze. Má jít o nejpopulárnější programy v nabídce. Konkrétní stanice ale zástupci společnosti O2 jmenovat nechtěli.

Nová placená televize Premier Sport, jejímž hlavním lákadlem bude nejvyšší anglická fotbalová liga, se stane od tohoto pátku součástí tarifů O2 TV L a O2 TV XL, k dispozici bude ve vysokém rozlišení na programové pozici 75. Zástupci společnosti O2 Czech Republic to oznámili novinářům na dnešní tiskové konferenci. Do konce léta budou moci tematickou stanici sledovat ti klienti, kteří si aktivují na webu nový balíček „O2 TV HBO a Sport Pack“. Její součástí jsou také kanály HBO, HBO 2, HBO 3 a také programy O2 TV Sport, O2 TV Fotbal, O2 TV Tenis, doplněné o ČT Sport.

Stanice se objeví i v balíčku O2 TV Sport Pack a přístup ke kanálu budou mít i hospody a restaurace, které mohou službu legálně veřejně nabízet v rámci projektu O2 TV Business. Vybraní sportovní fanoušci by jistě rádi uvítali již vysílání v rozlišení Ultra HD/4K. Prozatím to však vypadá, že v horizontu několika blízkých měsíců to nebude. „4K rozlišení prozatím sledujeme a tento trend nabírá na důležitosti. Postupně se na to připravujeme, ale určitě nechceme říkat nějaký závazný termín,“ uvedl pro portál Digitální rádio ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay.

Šéfka obsahu O2 Anna Lenerová doplnila, že v rámci interní infrastruktury probíhají testy ve 4K rozlišení. „Obsah v Ultra HD již máme v tuto chvíli k dispozici, ale prozatím si s tím hrajeme. Je to věc, která je extrémně náročná na infrastrukturu. Nemáme zatím přesný termín, kdy bychom toto vysílání, případně obsah ve videotéce chtěli divákům nabídnout,“ konstatovala Lenerová. Operátor se chce na podzim zaměřit na překlápění vybraných programů ze standardního do vysokého rozlišení. Ohled musí brát nicméně na to, že přibližně 6 až 7 % zákazníků stále není schopno toto vysílání technicky přijímat.

Co se týká programové nabídky, operátor je s ní v její stávající podobě spokojen. „Není příliš nových kanálů, které bychom zákazníkům nenabízeli,“ uvedla Anna Lenerová. Zástupci O2 potvrdili také brzké uvedení aplikací pro chytrá zařízení, jakými jsou Smart TV. „Aplikace jsou v současné době v testovací fázi, takže nemůžeme prozradit detaily, začneme nicméně operačním systémem Tizen v televizorech Samsung, následovat bude Android TV a WebOS od LG,“ sdělila na dotaz portálu Digitální rádio Dana Tomášková, ředitelka O2 TV a digitálních služeb operátora.

Co se týká programové náplně, kromě nově získaných vysílacích práv pro Premier League bude O2 TV také pokračovat v přenosech ženského tenisu WTA, a to až do roku 2022, stávající dohoda by končila letos v prosinci. Operátor tak zároveň potvrzuje, že do stejného data bude vysílat i tematická stanice O2 TV Tenis. Diváci si zde v exponovaných chvílích mohou vybírat až z celkem šesti zápasů běžících současně. „Je to určitý unikát nejen v Česku, ale i v Evropě, protože příliš tenisových kanálů tady není,“ konstatoval Marek Kindernay, ředitel O2 TV Sport.

Novinky chystá O2 TV Sport také v oblasti prestižní fotbalové soutěže UEFA Champions League. Operátor získal do svého angažmá známého českého moderátora Libora Boučka, který byl již průvodcem touto ligou v rámci tříletého kontraktu na volně šířeném kanálu Prima Cool. „Fotbal miluju a jsem rád, že se pořád můžu něco učit. Velmi se těším na Ligu mistrů a spolupráci s týmem profesionálů O2 TV Sport,“ konstatoval Bouček.

O2 TV pokračuje také ve vysílání nejvyšší domácí fotbalové a hokejové ligy. Diváci se mohou těšit opět na kompletní servis včetně studií, na nějž jsou zvyklí. Průměrná sledovanost zápasů Fortuna ligy se pohybuje okolo 125 tisíc diváků. K určitým změnám dojde i v původní talkshow TIKI-TAKA. Hlavní novinkou bude změnou prostředí. Od září se bude vysílat z pražského Aspira Business Center v Butovicích, nová bude také jeho znělka.

autor: lukpo
Spustit audio

Související