Anglickou Premier League nabídne divákům Digi TV, O2 TV i T-Mobile TV na nové placené stanici

5. srpen 2019

Premier Sport odstartuje v pátek 9. srpna. Na jejím fungování se bude podílet jak provozovatel Digi TV, tak i komentátorský tým stanice O2 TV Sport.

Nejvyšší anglickou fotbalovou soutěž Premier League budou od nadcházející sezóny vysílat placené platformy Digi TV, O2 TV a T-Mobile TV na novém televizním kanálu Premier Sport. Kromě Premier League nabídne tematická stanice také přenosy druhé nejvyšší anglické Championship a skotské Premiership. Nový kanál zahájí své vysílání již v pátek 9. srpna. Skupina Lama Energy Group, která byla držitelem vysílacích práv doposud, uvedla, že k rozdělení mezi více operátorů došlo v zájmu sportovních fanoušků. Důvodem jsou ale bez pochyby zejména náklady na vysílací práva, které jsou čím dál tím vyšší.

Na výrobě programu Premier Sport se budou podílet i komentátoři O2 TV Sport. "Zařazením kanálu Premier Sport s anglickou Premier League potvrzuje O2 TV své jedinečné postavení na trhu. Pouze diváci O2 TV mohou od teď sledovat nejžádanější fotbalové soutěže, jako je Premier League, kompletní Liga mistrů UEFA nebo všechny zápasy z FORTUNA:LIGY. Bezkonkurenční obsah doplňuje také hokejová extraliga, galavečery MMA nebo tenisový okruh WTA," uvedla Anna Lenerová, šéfka obsahu společnosti O2. Další informace plánuje operátor odhalit na úterní tiskové konferenci, které se pochopitelně naše redakce zúčastní.

Na fotbal bude nadále sázet i Digi TV. „Do nové sezony vstupujeme se čtyřmi top atraktivními fotbalovými ligami včetně anglické Premier League. Ke třem z nich, španělské La Lize, německé Bundeslize a italské Serii A, držíme vysílací práva do roku 2021. Jsme proto rádi, že jsme na další období pro naše fanoušky opět získali vysílací práva na anglickou Premier League, která bude na Digi TV pokračovat bez přerušení nejméně do konce sezony 2021/2022,“ konstatovala Iveta Šlapalová, ředitelka zákaznických služeb Digi Czech Republic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související