O2 TV se počtem klientů blíží k půl milionu

10. srpen 2020

Do této cifry je započítána nabídka IPTV nebo OTT, tedy například mobilní zařízení. Klienti si buďto předplácejí některý z klasických balíčků, případně  O2 TV Sport Pack online nebo O2 TV HBO a Sport Pack.

Společnost O2 Czech Republic měla na konci druhého kvartálu letošního roku 476 tisíc klientů své služby O2 TV (IPTV a OTT verze). Je tak největším poskytovatelem IP televize na našem trhu. Vyplývá to z hospodářských výsledků, které firma zveřejnila na svém webu. Na konci prvního kvartálu to bylo necelých 459 tisíc zákazníků. O2 tehdy uvedla, že rostoucí tempo nárůstu zákazníků zastavil koronavirus. V porovnání s předchozím čtvrtletím je klientů služby přibližně o dvacet tisíc více.

„V první polovině roku jsme kvůli pandemii koronaviru naše interní očekávání nesplnili. Zasažena byla zejména mobilní část našeho podnikání, kde došlo k meziročnímu poklesu výnosů,” uvedl k výsledkům společnosti Tomáš Kouřil, místopředseda představenstva a finanční ředitel O2 Czech Republic, a doplnil: „Díky striktní kontrole provozních nákladů jsme byli schopni mírně navýšit provozní zisk ve druhém čtvrtletí. Zároveň se nám podařilo získat nové financování společnosti, které zajistí naši finanční stabilitu v příštích letech.”

autor: lukpo
Spustit audio

Související