O2TV: Cartoon Network a Nick Jr. prozatím stále v angličtině, jednání probíhají

20. září 2017

Se zařazením nově lokalizované dětské televize počítá i operátor UPC. Ten nabídne buďto hned verzi v klasickém rozlišení, případně počká, až bude k dispozici HD kvalita.

Dětské stanice Cartoon Network a Nick Jr. zůstávají prozatím v tuto chvíli vysílat v nabídce IPTV služby O2TV v angličtině. Podle mluvčí platformy Jitky Pajurkové z O2 Czech Republic probíhají v tuto chvíli se zástupci obou provozovatelů jednání. Cartoon Network, který je vysílán v podobě panevropské verze, je dostupný širokoúhle, avšak pouze v originálním znění – reklamy jsou v polštině. Nick Jr. má v češtině pouze reklamy, pořady jsou anglicky.

Cartoon Network by měl být v česko-slovenské verzi dostupný od dnešního dne, nutně to ovšem neznamená, že ho takto budou nabízet již od středy všichni operátoři. Tuto skutečnost může potvrdit i redakce webu Digitální rádio, která si zmonitorovala hned několik digitálních platforem. Kabelový operátor UPC Česká republika předpokládá, že nahradí touto stanicí Nickelodeon HD, který se své lokalizace nikdy nedočkal. Očekáváme, že firma by mohla zpřístupnit nejdříve verzi ve standardním rozlišení, a později dojde k její výměně za HD.

autor: lukpo
Spustit audio