O2TV představila zcela nové pojetí hokejové extraligy, z diváka chce udělat režiséra

10. září 2018

Operátor oznámil, že o exkluzivní sportovní práva je mezi potencionálními zákazníky velký zájem. V posledních týdnech jich operátorovi přibyly podle výkonného šéfa O2TV Sport tisíce.

V pátek 14. září zahájí operátor O2 Czech Republic na svých exkluzivních sportovních kanálech vysílání domácí hokejové ligy, a to duelem mezi HC Sparta Praha a Mountfield Hradcem Králové. Diváci budou mít historicky poprvé možnost sledovat kompletní domácí soutěž. O2TV Sport se chce odlišit od České televize zejména technickým záběrem, stanici ČT Sport zůstane první volba z úterního a první volba z nedělního kola.

Jádro úspěchu má tvořit pochopitelně multidimenze. O2 sází na skutečnost, že divák se stává samotným režisérem. Každý přenos bude snímat čtrnáct kamer – mimo jiné osm stálých, čtyři robotické kamery, kamera na přilbě a kamery na trestných lavicích. Tento model už si operátor úspěšně vyzkoušel například na fotbalové Lize mistrů UEFA a tenisových zápasech WTA. Kamera na přilbách má fungovat od října a její součástí by měl být i reálný zvukový doprovod. Všechny tyto novinky mají diváka maximálně vtáhnout do děje. Také ve srovnání se zbytkem Evropy má být toto pojetí zcela unikátní.

„Chceme hokej dělat jinak a nabídnout to, co divák v České televizi neuvidí. Divák bude moci díky multidimenzi sledovat přesně to, co ho zajímá,“ upřesnil Kindernay a doplnil: „Zažíváme unikátní a příjemný rok, protože stále přinášíme nový obsah pro naše zákazníky.“ Dále šéf O2TV Sport připomněl, že v základní nabídce služby jsou například i stanice Nova Sport 1 a Sport 1, takže klient získá nadále i možnost sledovat Hokejovou ligu mistrů nebo KHL. Na konci druhého kvartálu letošního roku měl operátor 251 tisíc zákazníků, Oznámené novinky měly přinést operátorovi v posledních týdnech dalších tisíce klientů.

Hokejová extraliga na ČT Sport a O2TV Sport
autor: lukpo
Spustit audio

Související