O2TV přidá od února do nabídky pět nových stanic v HD kvalitě, chystá další čtyři

26. leden 2017

„Od loňského podzimu pracujeme na dalším zkvalitnění naší programové skladby. Od září jsme doplnili už přes 15 nových HD kanálů a jejich počet plánujeme i dále zvyšovat,“ uvedl operátor.

Největší IPTV služba na našem trhu, tedy O2TV společnosti O2 Czech Republic, přidá od 1. února do nabídky pět nových stanic ve vysokém rozlišení (HDTV). Půjde konkrétně o Československo HD / Festival HD, JOJ Cinema HD, JOJ Family HD, Prima Max HD a Film+ HD. Ještě v průběhu téhož měsíce by měl operátor zařadit do nabídky v HD kvalitě další čtyři programy. O které stanice půjde, prozatím firma neupřesnila.

„Od loňského podzimu pracujeme na dalším zkvalitnění naší programové skladby. Od září jsme doplnili už přes 15 nových HD kanálů a jejich počet plánujeme i dále zvyšovat,“ uvedla Anna Lenerová, která má na starosti obsah O2TV. Přidávání kanálů ve vysokém rozlišení je trendem prakticky u všech tuzemských operátorů, kteří nabízejí digitální televizi. Satelitní operátor Skylink například začal svým zákazníkům odpojovat programy v klasickém rozlišení a tam, kde je to možné, ponechává pouze HD verze. Podobnou strategii, i když v menším měřítku, uplatňuje i kabelový operátor UPC.

autor: lukpo
Spustit audio