Oblíbené italské horské středisko Kronplatz rozšířilo nabídku digitálního rádia

7. prosinec 2016

Rozšiřování digitálního rádia v Itálii pokračuje uspokojivým tempem. Jen v letošním roce rozhlasový multiplex DAB Italia expandoval do řady lokalit včetně Sardinie.

Oblíbené italské horské středisko Kronplatz, které mají návštěvníci z České republiky a Slovenska spjaté zejména se zimními radovánkami, nabízí nově signál dalšího digitálního multiplexu DAB+. Na kanálu 12C je odtud šířena s výkonem 200 Wattů a vertikální polarizací síť DAB Italia. V ní mohou zájemci najít například stanice R 101, Capital, RDS, M Due O, Radio Maria a také jejich tematické klony.

Rozšiřování digitálního rádia v Itálii pokračuje uspokojivým tempem. Jen v letošním roce rozhlasový multiplex DAB Italia expandoval mimo jiné do lokalit Monte Orsa, Bologna/Colle Barbiano nebo Cagliari/Monte Serpeddí. Jak již web Digitální rádio své čtenáře informoval v uplynulých měsících, znamená to, že signál digitálního rádia DAB+ je nově dostupný i na jihu Sardinie. Z Kronplatzu už v tuto chvíli vysílají dále rozhlasové multiplexy EuroDAB Italia (kanál 12A), RAS 1-DAB (kanál 10B), RAS 2-DAB (kanál 10D) a DABMEDIA (kanál 10C).

autor: lukpo
Spustit audio