Óčko Black pokračuje v DVB-T, diváci ho naladí v Praze

5. únor 2021

Hudební stanice Óčko Black měla původně skončit na pozemní platformě se závěrem ledna, ale nadále ji využívá jako podporu placených služeb. Na rozdíl od kabelových a satelitních operátorů je zde program k dispozic pouze ve standardním rozlišení.

Mediální skupina Mafra pokračuje v distribuci hudební televize Óčko Black prostřednictvím platformy DVB-T i v únoru. Podle původních informaci měla být stanice vypnuta ke konci ledna. Óčko Black je na terestrické platformě exkluzivně k dispozici pouze divákům v Praze a části středních Čech, a to díky Regionální sítě 12 Českých Radiokomunikací. Multiplex funguje z žižkovského vysílače na kanálu 47 s výkonem 10 kW. Vedle Óčka Black je součástí sítě dlouhodobě také hudební televize Óčko Expres.

Vysílání Óčka Black na pozemní platformě funguje jako promo na placené služby. Stanice je prvním kanálem mediální skupiny Mafra, který není určen pro distribuci v DVB-T/T2. Přesný termín, do kdy by mělo Óčko Black v pozemním vysílání vydržet, stanoven nebyl. Zákazníci placených služeb dostávají na rozdíl od DVB-T/T2 bonus v podobě vyšší obrazové kvality a zvuku – stanice je zde šířena, stejně jako ostatní programy Óčko, ve vysokém rozlišení. Program se orientuje, jak název stanice napovídá, na žánry označované jako „black music“.

autor: lukpo
Spustit audio

Související