Odstartovalo Óčko Black, první Óčko, které nenajdete v pozemním vysílání

5. únor 2019

Hudební stanice zaměřená na žánry black music není k dispozici ani na satelitu. Kabelový operátor UPC ji zpřístupnil pro všechny klienty.

Mediální skupina Mafra zahájila tento týden ostrý provoz svého nového hudebního kanálu Óčko Black. Za ten lze považovat de facto zařazení do nabídky největšího kabelového operátora, společnosti UPC Česká republika. Vzhledem k tomu, že stanice je k dispozici již od základní nabídky Start, kde je šířena ve standardní kvalitě, její signál se tak dostává ke stovkám tisíc zákazníků firmy. V nabídce digitální kabelové televize je pochopitelně stejně jako ostatní Óčka stanice k dispozici ve vysokém rozlišení.

Na start Óčka Black zareagoval již minulý týden provozovatel on-line služby SledováníTV, který ji nabídnul stanici v zážehovém režimu. Kromě všech Óček v HD kvalitě nabízí operátor nadále jejich signál i ve standardním rozlišení. Služby O2TV a T-Mobile TV zatím start nové hudební televize nereflekovaly, přesto, že druhá zmíněná platforma má v průběhu dnešního dne Óčka překlopit právě do HD. Óčko Black prozatím není v tuto chvíli šířeno ani pro satelitní diváky z družice Astra. Se šířením v pozemním vysílání se nepočítá.

Diváci se budou moci těšit na různorodé sub-žánry black music. Podvečer každého dne nabídne stanice od 19 hodin speciální playlist českých a slovenských interpretů v pořadu CZ & SK. Poté nastupují tematické pořady zaměřené na jednotlivé žánry. Od 20:00 se během týdne vystřídají pořady Grime Time, zaměřený na stále oblíbenější britskou scénu, RnB Jammin’ s jemnější stránkou Black music, Fresh jen s aktuálními hity a novinkami a Latino, kde se budou moci diváci podívat na velmi populární interprety a videoklipy z Jižní Ameriky.

Každý den se na Óčko Black dělí podle času na ranní playlist nazvaný Mornin’, poté hlavní playlist Workin’ s aktuálními, ale i staršími hity za posledních několik let. Večer si divák odpočine u playlistu Chillin’ a na noc je připravený Sleepin’. K těmto pravidelným klipovým blokům v pátek a sobotu přibude večerní party playlist Jumpin’. V následujících týdnech připravuje stanice True School playlist s klasickým hip hopem převážně z devadesátých a nultých let a pořad Roots věnující se žánrům z počátku vzniku black music jako je soul, Rhythm and Blues, funky nebo reggae. V delším horizontu jsou v plánu i moderované pořady.

autor: lukpo
Spustit audio

Související