Óčko Gold se objevilo v hybridním vysílání, díky němu se dostalo i na satelit

16. květen 2017

V hybridním menu je aktuálně dostupných pět aplikací. Kromě streamu Óčka Gold je to mimo jiné také živé vysílání Óčka Expres nebo videoklip Generace O.

Hudební televizi Óčko Gold už mohou sledovat i satelitní diváci v České republice a na Slovensku. Potřebují k tomu ale přijímač s technologií HbbTV, tedy takzvaným hybridním vysílání, který je připojený k internetu. Óčko Gold se stalo součástí HbbTV menu stanice Óčko. Tato technologie je aktivní kromě satelitu Astra 3B, pozice 23.5 stupně východně, také v rámci multiplexu 3 Českých Radiokomunikací a mimo jiné i v kabelové síti operátora UPC.

V hybridním menu Óčka je aktuálně dostupných pět aplikací. Kromě streamu Óčka Gold je to také živé vysílání Óčka Expres, dále videoklip Generace O, výběr několika on-line hudebních titulů a Flirt, což je chat, kde si mohou diváci vyměňovat přes SMS zprávy intimní vzkazy a ty se následně zobrazují v liště. Hybridní menu Óčka by do budoucna mělo doznat změn. Dá se počítat, že jeho provozovatel využije synergie ze skupinou Mafra, do níž patří. V souvislosti s HbbTV se u této stanice mluvilo v minulosti například s nasazením Slow TV.

autor: lukpo
Spustit audio