Óčko Star změní na satelitu Astra technické parametry, sjednotí frekvenci s hlavní stanicí

27. listopad 2019

Oba programy vysílají na satelitu se sníženou obrazovou kvalitou. Stojí za tím především skutečnost, že skupina Mafra zde programy šíří na své náklady a navíc volně.

Hudební stanice Óčko Star bude od 1. ledna 2020 vysílat na novém kmitočtu prostřednictvím družice Astra 3B, satelitní pozice 23,5 stupně východně. Óčko Star na nových parametrech bude možné naladit již od 1. prosince, fyzicky se zde však objeví až o čtrnáct dní později. Důvod je zcela jednoduchý. Snahou provozovatele, mediální skupiny Mafra, je nabízet Óčko a Óčko Star v rámci jednoho satelitního multiplexu, tedy kmitočtu 12168/V.

Oba programy vysílají na satelitu se sníženou obrazovou kvalitou. Stojí za tím především skutečnost, že skupina Mafra zde programy šíří na své náklady a navíc volně, v režimu free-to-air, a to do celé Evropy. Naopak zákazníkům placených služeb jsou kanály Óčko, Óčko Star, Óčko Black a Óčko Expres nabízeny v nejvyšší obrazové kvalitě Full HD. Týká se to například kabelové společnosti UPC/Vodafone nebo T-Mobile, částečně i O2 TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související