Odstartovala nová tematická stanice Hobby TV, plánuje vstoupit také do DVB-T

1. říjen 2018

Nová stanice je třetím televizním projektem provozovatele Mňam TV a Mňau TV. V Praze připadá v úvahu distribuce hned prostřednictvím několika zemských sítí.

Společnost S&P Broadcasting, která stojí za projekty Mňam TV a Mňau TV, dnes spustila prakticky v absolutní tichosti svou novou tematickou stanici Hobby TV. Podle informací portálu Digitální rádio by měl být program aktuálně dostupný pouze u dvou menších hráčů – Zapni.TV a Grape SC, distribuce by se však v následujících týdnech měla výrazně rozšířit. Jednání probíhají s kabelovou společností UPC Česká republika i dalšími subjekty na trhu.

Hobby TV, která bude operátorům dostupná jak ve standardním, tak i vysokém rozlišení obrazu, se charakterizuje jako lifestylový kanál se zaměřením na architekturu, interiérový design a zahradu, ale na své si přijdou i ti diváci, kteří rádi sledují pořady o zvířatech, vaření, módě, kultuře, hudbě nebo cestování. Vysílání nové tematické televize bude složené jak z původních, tak i akvizičních pořadů. První kategorii zastoupí Libovky Pepy Libického nebo Zoo Show.

V rámci akvizic se mohou diváci těšit na Kevina McClouda a jeho Velkolepé designy, ve kterých představí nejzajímavější architektonické projekty a jejich realizaci. Mezi dalšími akvizičními pořady se objeví Nejlepší domov, Jak najít svůj vysněný dům nebo seriál Útěk na venkov. Významnou roli v distribučním mixu Hobby TV má hrát i pozemní vysílání, konkrétně regionální DVB-T sítě. Program bude touto cestou k dispozici v Českých Budějovicích, Chomutově, Holoubkově, Českém Krumlově, Plzni, Mostě, Teplicích, Příbrami, Ostravě a Praze.

autor: lukpo
Spustit audio

Související