Odstartovala polská stanice Nowa TV, dostupná je i v části České republiky

10. listopad 2016

Nowa TV se charakterizuje jako bezplatná stanice určená pro celou rodinu. V jejím programu se mají objevit pořady všeho druhu – pohádky, zpravodajství, seriály i filmy.

V Polsku odstartovala nová plnoformátová stanice Nowa TV. K dispozici je prostřednictvím satelitu i kabelových a IPTV rozvodů, ale také v rámci terestrické televize DVB-T. Díky tomu ji může naladit i část zájemců v České republice, konkrétně ti, kteří jsou v dosahu tamního multiplexu 8. Tato digitální síť funguje ve III. pásmu a na 6. kanálu má velký přeshraniční zásah zejména vysílač Jelenia Góra - Sniezne Kotly.

Nowa TV se charakterizuje jako bezplatná stanice určená pro celou rodinu. V jejím programu se mají objevit pořady všeho druhu – pohádky, zpravodajství, seriály i filmy. Stanice, která odstartovala 9. listopadu úderem šesté hodiny ranní, je po Zoom TV druhou stanicí, která obohatila programovou nabídku prozatím poloprázdného multiplexu 8. Do této digitální sítě přibudou v následujících měsících ještě stanice Metro a WP. Kapacitu má rezervovanou také veřejnoprávní Telewizja Polska.

autor: lukpo
Spustit audio