Odstartovalo Radio Austria, nová rakouská stanice má více než šedesát vysílačů

1. listopad 2019

Hudební složka má tvořit přibližně čtyřicet procent současných hudebních hitů, větší část programu tak bude věnována písničkám od 80. let do roku 2009. Několik frekvencí by mělo být zachytitelných i na českém území.

Rakousko se dočkalo o uplynulém víkendu po patnácti letech nové celoplošné komerční rozhlasové stanice. Své vysílání zde spustilo Radio Austria. Naposledy startovalo v Rakousku celoplošně dnes již dobře zaběhnuté rádio Kronehit. Radio Austria je možné naladit i na českém území. Využívá například VKV frekvenci 101,8 MHz po Antenne Salzburg nebo 96.3 MHz v Sankt Poeltenu a 89.2 MHz v Linzu. Celkem je možné Radio Austria zachytit na šedesáti kmitočtech po celém Rakousku.

Hudební složka má tvořit přibližně čtyřicet procent současných hudebních hitů, větší část programu tak bude věnována písničkám od 80. let do roku 2009 (období 2000s). Provozovatel slibuje, že nabídne posluchačům větší hudební pestrost než ostatní rakouská rádia. Moderátorem ranní show „Good Morning Austria“ je známý rozhlasový moderátor Rudi Klausnitzer, který slibuje spoustu novinek a kvalitní humor zaměřený zejména na dospělé posluchače. Ranní show bude vysílat Radio Austria také o víkendu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související