Oldies rádio LX Classics startuje v nizozemském DAB+, k dispozici je i na internetu

1. únor 2017

Majitelé DAB rádií si budou moci tematický program naladit ve městech Amsterdam, Rotterdam, Rijswijk, Hilversum a Utrecht.

Zájemci o hudbu let šedesátých až devadesátých si budou moci od dnešního dne naladit ve vybraných nizozemských městech tematickou rozhlasovou stnaici LX Classics. Kromě digitálního vysílání DAB+ je šířena také na internetových stránkách http://www.lxclassics.com/. Jak informuje web Totaal TV, LX Classics pokryje signálem DAB+ města Amsterdam, Rotterdam, Rijswijk, Hilversum a Utrecht.

Nová digitální rozhlasová stanice bude k dispozici v multiplexu MTVNL. Doplní tak například stanice GrootNieuwsRadio, Efteling Kids nebo Hotradio Hits. Důvodem ke spuštění LX Classics byla nespokojenost se stávající nabídkou stanic zaměřujících se na starší hity. Za tímto programem stojí známý nizozemský DJ Lex Harding, který v minulosti působil například na komerčním programu Radio Veronica. Vstup LX Classics do pozemní digitální distribuce je logickým krokem, jak se dostat k posluchačům skrze alternativní kanál k VKV pásmu.

autor: lukpo
Spustit audio