Operátor Digi TV nabídne ve spolupráci se Cinema City přenosy fotbalu do kin

28. leden 2019

Jde o další snahu společnosti dostat placený fotbal mezi širokou veřejnost. Digi TV již spolupracuje na fotbalových zápasech s volně šířenou Televizí Seznam.

Vybrané přenosy anglické Premier League a španělské La Ligy, tedy nejvyšších tamních fotbalových soutěží, budou moci sledovat sportovní fanoušci nejen na televizní obrazovce, případně mobilním zařízení, ale budou si na ně moci zajít také do kina. Umožní to spolupráce společnosti Digi Czech Republic, která je exkluzivním držitelem vysílacích práv pro tyto soutěže, a provozovatelem kin Cinema City. Detaily ohledně této spolupráce jsou k dispozici na webu https://fotbalvkine.cz/. Digi TV už nabízí vybrané zápasy volně skrze Televizi Seznam.

„V kinech se čas od času vysílají přímé přenosy z opery, baletů nebo koncertů vážné hudby. Sportovní zápasy nejsou tak časté, přesto i ony již mají svou historii. Například v Hradci Králové se již v roce 2006 vysílaly přenosy z fotbalového mistrovství světa 2006, kde Česko kvůli prohře s reprezentací Ghany nepostoupilo ze skupiny. O čtyři roky později zase vysílalo přenosy z fotbalového mistrovství světa v Jihoafrické republice pražské kino Atlas,“ uvedl mluvčí Digi TV Andrej Čírtek. Zápasy budou k vidění v Cinema City v Praze na Chodově, Cinema City Velký Špalíček v Brně a Cinema City Aupark v Bratislavě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související