Operátor Itself nakonec Sport 4 nespustil, licence mu propadne

14. listopad 2018

Společnost AMC zůstává u třech sportovních kanálů. Dva jsou dostupné všem operátorům, třetí je pak exkluzivním projektem spolupráce se službou O2TV.

Tematická stanice Sport 4 ve verzi pro Českou republiku a Slovensko nakonec neodstartuje. Vyplývá to z informací, které poskytl portálu Digitální rádio provozovatel projektu, společnost AMC Networks Central Europe. O žádost pro Sport 4 zažádala firma loni ve druhé polovině července, a to ve spolupráci s telekomunikačním operátorem Itself, projekt ale nakonec vůbec realizován nebyl. Podle AMC mělo jít pouze o žádost, žádné konkrétní plány prý v tomto směru provozovatel neměl.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání už se společnosti zahájila standardní proces týkající se odejmutí licence, protože provoz kanálu nebyl zahájen v zákonné lhůtě 360 dnů. Společnost AMC je na českém a slovenském trhu známá v této oblasti díky kanálům Sport 1 a Sport 2. Na nich vysílá například přímé přenosy ze závodů formule 1. Speciálním projektem, který funguje ve spolupráci s největší IPTV službou na trhu O2TV, je Sport 3, který přináší pohled z kokpitu vozu během zmíněných přenosů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související