Provozovatel stanice AMC chystá s operátorem itself společný projekt Sport 4

20. červenec 2017

Firma zatím nechce zaměření kanálu komentovat, ani to, kdy novou stanici spustí. Ze zákona musí vysílání zahájit do 180 dnů.

Společnost AMC Networks Central Europe, která je kromě stejnojmenné filmové stanice mimo jiné také provozovatelem placených kanálů Sport 1, Sport 2 a Spektrum, chystá ve spolupráci s jihomoravským operátorem itself projekt nového televizního kanálu Sport 4. Jeho distribuce bude určena pro operátory v České republice a na Slovensku. Přístup k vysílání stanice mají mít firmy právě prostřednictvím optických vláken společnosti itself.

Jan Huk, PR manažer českého a slovenského zastoupení AMC, webu Digitální rádio řekl, že firma zatím nebude nový projekt komentovat. Kromě Sportu 1 a 2 provozuje AMC také Sport 3. Tato stanice je exkluzivně dostupná pouze v síti IPTV od společnosti O2 Czech Republic. Klienti O2TV mohou na této programové předvolbě sledovat v době přenosů Formule 1 pohled z kokpitu. Mimo tento čas je zde pak pouze statická obrazovka s informačním textem, kdy přijde na řadu další program. Sport 3 je dostupný v O2TV pouze ve standardní kvalitě, dříve vysílal také v HD.

autor: lukpo
Spustit audio