Operátor Media Broadcast dokončil prodej VKV sítě, prioritu má digitální vysílání

19. prosinec 2017

„Převzetí všech vysílačů novými vlastníky je obrovským úspěchem, který zajistí udržitelný stav na poli VKV rozhlasu v Německu,“ konstatoval Wolfgang Breuer, generální ředitel operátora.

Společnost Media Broadcast, německá obdoba Českých Radiokomunikací, případně slovenské firmy Towercom, dokončila v těchto dnech prodej své VKV sítě. Operátor se bude nyní soustředit výhradně na služby související s digitálním vysíláním, tedy nejen aktuální přechod ze standardu DVB-T na DVB-T2, ale pochopitelně také pozemní rozhlas DAB+. Pro nového vlastníka bude firma nadále zajišťovat servis, údržbu a síťové služby.

„Jsme potěšeni, že dokončíme řádný prodej všech VKV vysílačů. Postup byl realizován podle plánu. Převzetí všech vysílačů novými vlastníky je obrovským úspěchem, který zajistí udržitelný stav na poli VKV rozhlasu v Německu,“ konstatoval Wolfgang Breuer, generální ředitel společnosti Media Broadcast, a doplnil: „V rámci naší digitální strategie se plně soustředíme na oblasti růstů, kterými jsou DVB-T2 HD, Freenet TV a DAB+. Všem účastníkům chceme být na poli VKV pochopitelně nadále spolehlivým a zkušeným servisním partnerem.“ Výše transakce podléhá utajení a zúčastněné strany se ji rozhodly nekomentovat.

autor: lukpo
Spustit audio