Operátor Media Broadcast testuje datové služby pro potřeby námořnictva

15. září 2016

„Digitální krátkovlnná distribuce s využitím DRM může být nákladově efektivní řešení pro digitální infrastrukturu lodí,“ uvedl Jens Schroeder, generální ředitel společnosti RFmondial.

Německá společnost Media Broadcast, která je tamní obdobou Českých Radiokomunikací, testuje s námořnictvem našich západních sousedů přenos datových služeb při využití technologie DRM. Ta se stejně jako DAB používá pro potřeby digitálního rozhlasu. Na rozdíl ovšem od zmíněné technologie nefunguje ve III. pásmu. Takzvaný „DRM datacasting“ slouží pro přenos informací a zábavu posádek lodí, a to formou point-to-multipoint (z bodu do více bodů).

„Digitální krátkovlnná distribuce s využitím DRM může být nákladově efektivní řešení pro digitální infrastrukturu lodí,“ vysvětlil Jens Schroeder, generální ředitel společnosti RFmondial. Prostřednictvím technologie je možné zajistit například přenos map ECDIS (viz Wikipedia) nebo údaje o aktuální počasí formou GRIP. Jednou z možností je i distribuce informací o aktuální bezpečnostní situaci v jednotlivých lokalitách. RFmondial připravuje další podobné testy i ve spolupráci s pobřežní hlídkou Spojených států. Bližší informace o projektu mohou najít zájemci na webových stránkách www.rfmondial.com.

autor: lukpo
Spustit audio