Operátor Media Broadcast upozorňuje na start DVB-T2 z vysílačů Löbau a Drážďany

26. říjen 2017

Freenet TV (a také její bezplatná část s veřejnoprávními kanály) přináší nejvyšší možnou obrazovou kvalitu ve formátu Full HD – rozlišení 1080p50.

Telekomunikační operátor Media Broadcast, německá obdoba Českých Radiokomunikací, připravuje svou síť na start technologie DVB-T2 v dalších lokalitách. Signál placené televize Freenet TV bude k dispozici v dalších šesti oblastech, jednou z nich budou i Drážďany. Ze známého vysílače Löbau, který leží nad severními Čechami, naopak budou vysílat pouze programy veřejnoprávní televize ARD a ZDF ve vysokém rozlišení (HDTV).

Placená služba Freenet TV bude nově k dispozici ve spolkových zemích Bádensko-Württembersko, Hesensko a Sasko. „Úspěch Freenet TV se odráží ve skutečnosti, že v době konání veletrhu IFA 2017 se k této platformě přidalo více než 700 tisíc zákazníků. Řada klientů je navíc v tuto chvíli v bezplatné fázi. S rozšířením vysílací sítě narůstá také počet zasažených domácností. S ohledem na všechny tyto faktory je zajištěn neustálý růst platformy,“ uvedl Wolfgang Breuer, generální ředitel společnosti Media Broadcast.

Freenet TV (a také její bezplatná část s veřejnoprávními kanály) přináší nejvyšší možnou obrazovou kvalitu ve formátu Full HD – rozlišení 1080p50. Operátor Media Broadcast upozorňuje zejména na snadný příjem platformy, stejně jako možnost jejího využití na mobilních a přenosných zařízeních (například notebooky). Spuštění služby se z důvodu nutných prací a ukončení vysílání ve standardu DVB-T stanovilo na pravé poledne. Diváci budou pravděpodobně určitou dobu bez německých stanic. Úspěch Freenet TV podle Media Broadcast potvrzuje pozici pozemního vysílání jako třetí nejdůležitější distribuční cesty.

autor: lukpo
Spustit audio