Operátor RTI cz chce mít DAB+ vysílač i na jihočeské Kleti

13. říjen 2024

Nejen z dosavadní jihočeské kóty České Budějovice – Kluk, ale i na samotné Kleti, chce mít svůj DAB+ vysílač společnost RTI cz. Firma ho do budoucna využije pro svou celoplošnou síť, kterou vysoutěžila u Českého telekomunikačního úřadu. Regulátor přidělil západočeské firmě maximální vyzářený výkon 10 kW, povoleno bylo vysílání na kanálu 9B.

Čtěte také

Operátoři sice z konkurenčních důvodů dopředu neradi komentují své plány na poli budování nových DAB+ vysílačů, náhled na jejich expanzi, byť až s několikatýdenním zpožděním oproti reálnému stavu, nicméně přináší schvalované kmitočtové příděly na webu Českého telekomunikačního úřadu. Z aktuální várky schválených lokalit je rozhodně největším překvapením jihočeská Kleť, kde má mít RTI cz své stanoviště na objektu místní rozhledny.

Západočeská firma má ve svém multiplexu v tuto chvíli kromě Českého rozhlasu Karlovy Vary například i stanice Rádio Proglas, Rádio 7 nebo trojičku skupiny Radio United – Rádio Beat, Signál Rádio a Rádio 1. V oborových kuloárech již delší dobu koluje prozatím oficiálně nepotvrzená informace, že právě tento subjekt měl být součástí připravovaného multiplexu operátora Czech Digital Group, o který se zajímala i skupina Londa (Impuls, Český Impuls, Rockzone).

Nově zkoordinované vysílače RTI cz

  • Klatovy – Doubrava (2) – kanál 9D / 7 kW
  • Domažlice – Čerchov – kanál 9D / 5 kW
  • Železná Ruda – kanál 9D / 1 kW
  • České Budějovice – Kleť (rozhledna) – kanál 9B / 10 kW
  • České Budějovice – Kluk – kanál 9B / 5 kW
  • Kašperské Hory – Javorník – kanál 9B / 7 kW

O plánovaném pokrytí operátora RTI cz najdete více v naší příloze.

autor: lukpo
Spustit audio

Související