Operátor RTI cz chce nevidomým usnadnit příjem digitálního rádia DAB+

20. únor 2020

Nově zakoupené rádio NOXON dRadio 1 samo o sobě hlasový výstup neobsahuje. K přijímači je třeba pořídit ještě flash disk a stáhnout balíček souborů hlasového výstupu.

Západočeská společnost RTI cz, která je mimo jiné také jedním z operátorů digitálního rozhlasového vysílání DAB+, chce nevidomým a slabozrakým lidem usnadnit příjem této technologie. Firma na svém facebookovém profilu upozornila, že vylepšila funkce přijímače NOXON dRadio 1, který je právě takto handicapovaným posluchačům určen. V tuto chvíli jsou již provozním ředitelem Romanem Kropáčkem namluveny všechny názvy stanic působících u nás na platformě DAB+.

Nově zakoupené rádio samo o sobě hlasový výstup neobsahuje. K přijímači je třeba pořídit ještě flash disk a stáhnout balíček souborů hlasového výstupu, který pro české uživatele vytvořila právě společnost RTI cz. Tyto soubory pak stačí rozbalit na USB flash. Tuto proceduru může po předchozí dohodě zajistit přímo prodejce. Západočeská firma zveřejnila detailní recenzi přijímače pro nevidomé a slabozraké na svém webu a zájemce si ji může stáhnout v rámci tohoto dokumentu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související