Operátor RTI cz: S jihočeským vysílačem Kluk pro DAB+ nadále počítáme

25. říjen 2024

Západočeská společnost RTI cz pokračuje v intenzivním rozšiřování své budoucí celoplošné rozhlasové sítě, která se minulý týden dotknula Plzeňského a Jihočeského kraje. Právě na Českobudějovicku přišel operátor s velkým překvapením. Vedle stávající kóty Kluk zprovoznil i zcela nové stanoviště na Kleti. To překvapilo mnohé místní, situaci znalé posluchače.

Čtěte také

Podle názoru mnohých diskutujících je nyní vysílání z jihočeské kóty České Budějovice – Kluk prakticky zbytečné, protože nová lokalita na Kleti nejen, že pokrývá více méně stejné území, ale v některých oblastech ho i přesahuje. Manažerka RTI cz Andrea Jančová nicméně redakci portálu Digitální rádio potvrdila, že telekomunikační firma nadále počítá pro DAB+ s oběma vysílači. Kóty Kleť, Kluk a Kašperské Hory – Javorník fungují ve společné jednofrekvenční síti, tzv. SFN.

Sledovat výstavbu budoucí celoplošné sítě RTI cz bude zajímavé nejen z důvodu jejího rozšiřování a samotných technických parametrů, ale také s ohledem na to, kdo nakonec budou její zákazníci. Součástí programové nabídky je například i trojice stanic rozhlasové skupiny Radio United, konkrétně jde o Radio 1, Rádio Beat a Signál Rádio. Redakce Digitální rádio předpokládá jejich šíření v budoucím celoplošném multiplexu operátora Czech Digital Group vlastněným ČRA.

autor: lukpo
Spustit audio

Související