Operátor RTI cz plánuje spustit nové DAB+ vysílače na Moravě a ve Slezsku

23. říjen 2024

Zaměřit se na východ republiky, tedy Moravu a Slezsko, plánuje v další fázi expanze západočeská společnost RTI cz. Firma to v pondělí oznámila prostřednictvím tiskové zprávy. Operátor zároveň informoval, že z jihočeské Kletě, která byla uvedena do provozu minulý týden, vysílá už plným výkonem 10 kW.

Čtěte také

„Po pokrytí významné části západních a jižních Čech bude RTI cz pokračovat ještě v letošním roce dál na východ, aby splnila daná rozvojová kritéria. RTI cz jako držitel jedné z dvou celoplošných sítí má do 18 měsíců pokrýt 50 % obyvatel a dálnic, což má plzeňská společnost RTI cz v plánu mnohem dříve,“ uvedla manažerka společnosti Andrea Jančová. Na východě republiky plánuje operátor využít stanoviště příbramské firmy Teleko digital.

Z veřejně dostupných zdrojů, mezi které patří online databáze Českého telekomunikačního úřadu, v tuto chvíli víme, že RTI cz plánuje šířit signál svého DAB+ multiplexu na kanálu 9D například z lokalit Lysá hora nebo Velká Javorina. Zatímco operátor Teleko digital už signál své digitální sítě pro Moravskoslezský kraj šíří, vysílač na slovenském území na své spuštění čeká. Lze předpokládat, že by se tak mohlo stát už v horizontu několika dní.

autor: lukpo
Spustit audio

Související