Operátor Skylink přinese do Česka a na Slovensko novou mezinárodní televizi eSportsONE

28. říjen 2020

Stanice do našeho regionu expanduje díky společnosti M7 Group, jejímž vlastníkem je francouzská skupina Canal+. eSportsONE bude v nabídce operátora k dispozici v angličtině, bez lokalizace. Skylink už v minulosti nabízel svým klientům kanál eSports TV, který provozoval někdejší spolumajitel televize Prima, skupina MTG.

V České republice a na Slovensku začne v úterý 3. listopadu vysílat nová mezinárodní tematická televize eSportsONE. Program bude k dispozici v nabídce operátora Skylink a dále TV Vlaanderen a CanalDigitaal v zemích Beneluxu. Provozovatel si pro mezinárodní expanzi vybral společnost M7 Group, jejímž vlastníkem je francouzská skupina Canal+. Jak z názvu programu vyplývá, půjde o tematickou stanici zaměřenou na takzvaný e-sport, tedy přímé přenosy z hraní počítačových her, dále mezinárodní PC turnaje a další.

Diváci se mohou těšit například na přenosy z NBA 2K, Dota 2, Starcraft 2, Warcraft 3, NBA 2K nebo Rocket League. Stanice bude k dispozici v angličtině, bez lokalizace. „Pokračujeme v našem úspěchu v oblasti e-sportu na mezinárodní úrovni a zahajujeme nový průkopnický projekt s eSportsONE jako celoevropský provozovatel e-sportu,“ uvedl při této příležitosti Olaf Schröder, generální ředitel společnosti Sport1 Medien. Spuštění mezinárodní stanice je reakcí na úspěch německé televize eSPORTS1.

„Jsme pionýry a průkopníky na rostoucím trhu e-sportu: Na začátku roku 2019 jsme spustili první e-sportový kanál v Německu, Rakousku a Švýcarsku se značkou eSPORTS1. Byl to důležitý milník, s nímž jsme dále rozšířili naši pozici vedoucího média v německy mluvící komunitě e-sportu,“ dodal Olaf Schröder, generální ředitel Sport1 Medien. Pro Skylink není eSportONE první stanicí tohoto typu v nabídce. V minulosti si mohli klienti operátora naladit (opět bez lokalizace) program eSports TV patřícího bývalému spolumajiteli televize Prima.

autor: lukpo
Spustit audio

Související